Sinds 28 juni gaat de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen verder onder een nieuwe naam: Palliatieve Zorg Vlaanderen. Daar hoort ook een nieuwe website bij!

Welkom op de nieuwe website van Palliatieve Zorg Vlaanderen!

Sinds 28 juni gaat de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen verder onder een nieuwe naam: Palliatieve Zorg Vlaanderen. Daarbij hoort ook een nieuw logo en gloednieuwe website: www.palliatievezorgvlaanderen.be

 
Waarom een nieuwe naam en website?

Willen we niet dat iedereen zijn weg naar informatie over  palliatieve zorg vlot vindt? Dat de burger, patiënt en de mantelzorger heel gemakkelijk aan de nodige basisinformatie geraakt? Maar ook dat de zorgverlener snel richtlijnen, tools en documentatie terugvindt? Vlotte toegang tot informatie en expertise was één van de pijnpunten die naar voor kwamen uit het Palliatief Debat. 

 

Ons antwoord: een nieuwe website waar alle informatie over palliatieve zorg in Vlaanderen gebundeld wordt, op maat van zowel de burger als de zorgverlener. De website staat dan ook open voor informatie van andere organisaties. Zo vind je er heel verwijzingen en linken andere websites, en zullen we in de toekomst ook opleidingen van andere organisaties op onze agenda zetten.

 

Om de herkenbaarheid te vergroten, kozen we ook een nieuwe naam. Geen ingewikkelde benaming, maar een naam die meteen duidelijk maakt waarvoor we staan: Palliatieve Zorg Vlaanderen. De naam roept verbinding op: de nadruk ligt niet op de ‘Federatie’, maar op alle mensen en organisaties in Vlaanderen die zich inzetten voor palliatieve zorg.

 

Het afgelopen jaar zijn we door een transformatie gegaan. We willen een open, moderne, verbindende koepelorganisatie zijn voor alle leden en alle zorgverleners actief in de palliatieve zorg, ook de mantelzorgers. Onze nieuwe naam, logo en website horen bij die transformatie.   

 

De komende maanden zal de website nog verder groeien. We zullen nog diverse nieuwe pagina’s toevoegen, en ook de websites Pallialine en Palliatieve Zorg en Kinderen krijgen een nieuw jasje. Breng dus zeker een regelmatig bezoek aan onze website! Onze medewerkers zijn vanaf 28 juni te bereiken onder nieuwe e-mailadressen. Onze contactgegevens vind je hier.

 

Feedback over onze nieuwe website is steeds welkom! Mail je vragen of opmerkingen naar a.defurne@palliatievezorgvlaanderen.be

 

Ontdek alles over onze nieuwe naam in dit filmpje:

Meer nieuws