Palliatief netwerk Panal vzw

Contact

Panal vzw

Waversebaan 220

3001 Heverlee

016/23 91 01

Wie zijn we

Panal is een pluralistische vzw die zorgt voor de ondersteuning en uitbouw van de palliatieve zorg in het arrondissement Leuven. Panal omvat een netwerk palliatieve zorg en thuiszorgequipe.

 

Het netwerk organiseert vorming voor  hulpverleners en sensibiliseert de bevolking. Het biedt een overlegplatform aan hulpverleners via werkgroepen bv. voor de referenten uit de woonzorgcentra, voor begeleiders van mensen met een mentale beperking of voor de palliatief support teams uit de ziekenhuizen. Panal ondersteunt de vrijwilligerswerking in palliatieve zorg. Tot slot werkt het netwerk nieuwe initiatieven uit.

 

De thuiszorgequipe of Multidisciplinaire Begeleidingsequipe (MBE) geeft advies en ondersteuning aan de patiënt, zijn omgeving en zijn hulpverleners in de thuiszorg of in een thuisvervangende situatie (een woonzorgcentrum, een instelling voor personen met een mentale beperking,…). Dit advies en deze ondersteuning kan allerlei aspecten van palliatieve zorg omvatten: pijncontrole, advies rond hulpmiddelen, hoe omgaan met ethische aspecten, het financiële luik, palliatief verlof, de palliatieve thuiszorgpremie,…

 

Indien nodig, coördineert en organiseert de MBE van Panal de zorg en biedt de equipe emotionele ondersteuning aan alle betrokkenen.

 

Naast zorg voor de patiënt tijdens de begeleiding, biedt Panal ook ondersteuning aan de nabestaanden. Dit gebeurt via een telefoontje of een bezoek kort na het overlijden. Voor therapeutische ondersteuning verwijzen we door.

 

De MBE is kosteloos voor patiënten en hun omgeving. Zij is 24u. op 24u. bereikbaar voor dringende ondersteuning (na contact met de huisarts en de thuisverpleegkundige).

 

Werkingsgebied

Ons werkingsgebied omvat 30 gemeenten: Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Bertem, Bierbeek, Boortmeerbeek, Boutersem, Diest, Geetbets, Glabbeek, Haacht, Herent, Hoegaarden, Holsbeek, Huldenberg, Keerbergen, Kortenaken, Kortenberg, Landen, Leuven, Linter, Lubbeek, Oud-Heverlee, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tervuren, Tielt-Winge, Tienen, Tremelo en Zoutleeuw.

1
vzw netwerk palliatieve zorg Westhoek–Oostende
2
heidehuis vzw (Noord-West-Vlaanderen)
3
netwerk palliatieve zorg De Mantel vzw
4
netwerk palliatieve zorg Zuid-West-Vlaanderen vzw
5
netwerk palliatieve zorg Gent-Eeklo vzw
6
netwerk levenseinde vzw (Zuid-Oost-Vlaanderen)
7
netwerk palliatieve zorg Waasland vzw
8

Palliatieve Zorg Regio Dender

9
forum palliatieve zorg (Brussel-Halle-Vilvoorde)
10
palliatief netwerk arrondissement Leuven - PANAL vzw
11
palliatief netwerk arrondissement Mechelen vzw - PNM
12
palliatieve hulpverlening Antwerpen vzw - PHA
13
netwerk palliatieve zorg Noorderkempen vzw
14
palliatief netwerk arrondissement Turnhout vzw
15
netwerk palliatieve zorg Limburg vzw
I am a tooltip