Netwerk Palliatieve Zorg Zuid-West-Vlaanderen vzw

Contact

Netwerk
Palliatieve Zorg Zuid-West-Vlaanderen vzw

Reepkaai 4, 8500 Kortrijk

zuidwestvlaanderen@palnet.be

056/63 69 50

Wie zijn we

Het Netwerk Palliatieve Zorg Zuid-West-Vlaanderen heeft als doel om vanuit een pluralistische kijk de uitbouw van palliatieve zorg in onze regio te ondersteunen. De regio omvat het arrondissement Kortrijk (Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wevelgem en Zwevegem) en de gemeenten Wervik en Wielsbeke.

 

Wij engageren ons om palliatieve zorg toegankelijk te maken voor iedereen en streven naar een optimale samenwerking met alle betrokkenen, waarbij de belangen van de patiënt en zijn familie primeren. Deze nauwe samenwerking garandeert de continuïteit en de coördinatie van de zorg.

 

Om dat kwalitatief uit te bouwen, zetten we in op informatie en vorming naar de brede bevolking en zorg- en hulpverleners van de eerstelijn. Via stuur- en werkgroepen houden we de vinger aan de pols en geven we mee vorm aan de verdere integratie van palliatieve zorg in verschillende sectoren, waaronder de woonzorgcentra, de instellingen voor mensen met een beperking, de ziekenhuizen in onze regio, de diensten voor gezinshulp en mantelzorgorganisaties…

 

Het netwerk organiseert twee maal per jaar een basisopleiding palliatieve zorg voor verzorgenden en verpleegkundigen. Voor wie daarop verder wil bouwen, werken we samen met hogeschool Vives in een postgraduaat palliatieve zorg. Daarnaast bieden we jaarlijks een aantal korte vormingen en intervisies, al dan niet op maat.

 

Het netwerk beschikt ook over een thuiszorgteam (multi-disciplinaire begeleidingsequipe) dat ondersteuning biedt aan palliatieve patiënten, hun familie en hun zorgverleners. Zo kan de keuze van de patiënt om zo lang mogelijk thuis verzorgd te worden en/of thuis te sterven in optimale omstandigheden nagestreefd worden.

 

Ons team bestaat uit 7 verpleegkundigen, 1 psycholoog, 2 equipe-artsen, 2 vormingsmedewerkers,2 administratieve medewerkers en een coördinator.

1
vzw netwerk palliatieve zorg Westhoek–Oostende
2
heidehuis vzw (Noord-West-Vlaanderen)
3
netwerk palliatieve zorg De Mantel vzw
4
netwerk palliatieve zorg Zuid-West-Vlaanderen vzw
5
netwerk palliatieve zorg Gent-Eeklo vzw
6
netwerk levenseinde vzw (Zuid-Oost-Vlaanderen)
7
netwerk palliatieve zorg Waasland vzw
8

Palliatieve Zorg Regio Dender

9
forum palliatieve zorg (Brussel-Halle-Vilvoorde)
10
palliatief netwerk arrondissement Leuven - PANAL vzw
11
palliatief netwerk arrondissement Mechelen vzw - PNM
12
palliatieve hulpverlening Antwerpen vzw - PHA
13
netwerk palliatieve zorg Noorderkempen vzw
14
palliatief netwerk arrondissement Turnhout vzw
15
netwerk palliatieve zorg Limburg vzw
I am a tooltip