Palliatieve Zorg Regio Dender

Contact

Gentsesteenweg 355

9300 Aalst

Info@npzadn.be

053 21 40 94

Met onze activiteiten willen wij intensieve persoonlijke zorg te bieden voor mensen in hun laatste levensfase. De aandacht gaat naar de lichamelijke comfortbewaking, de beleving van de patiënt en de familie, de sociale relatie, en de levensbeschouwelijke of religieuze zingeving.

Het Netwerk Palliatieve Zorg Regio Dender bestaat uit twee multidisciplinaire begeleidingsequipes: Palliatieve Thuiszorg Dendermonde en Palliatieve Thuiszorg Aalst. De tussenkomst van de equipes is voor de patiënt volledig gratis. De teams zijn permanent bereikbaar, d.w.z. 24u/24u en 7/7 dagen.

Een voorstelling van onze teams vindt u via deze youtube-link: Team Aalst en Team Dendermonde

Wie zijn we

Het netwerk Palliatieve Zorg Regio Dender staat ten dienste van alle inwoners en hulpverleners in de regio Aalst-Dendermonde-Ninove. Onze werkingsgebied: Aalst, Berlare, Buggenhout, Denderleeuw, Dendermonde, Erpe-Mere, Haaltert, Hamme, Laarne, Lebbeke, Lede, Ninove, Waasmunster, Wetteren, Wichelen, Zele

Onze activiteiten
Visie

Onze oriëntatie is pluralistisch, met uitdrukkelijke aandacht voor de levensbeschouwing van elke patiënt, en hoe van daaruit zingeving in de laatste dagen kan worden ondersteund.

 

Wij werken vanuit een respect voor de eigenheid van elke zieke en de naastbestaande, en houden rekening met de keuzen die zij wensen te maken, zowel wat betreft de plaats van het sterven, als de accenten nodig in de dienstverlening.

 

Vertrekpunt is dan ook het actief luisteren naar hun wensen en verwachtingen, en rekening houden met de wegwijzers die blijken uit hun levensgeschiedenis. Er wordt samen gezocht, tegen de achtergrond van dit persoonlijk levensverhaal, wat kan worden aangeboden aan zorg, bespreekbaarheid, ondersteuning en zingeving.

 

De zorgverlening eindigt niet op het stervensmoment. Zowel tijdens de laatste levensperiode als na het sterven is er aandacht voor de rouwverwerking van de naastbestaanden en ook van de hulpverleners.

 

Wij staan voor een totaalzorg waarin evenwaardige aandacht wordt besteed aan deze vier domeinen van het menselijk bestaan, zodat mensen deze laatste periode zo intens mogelijk kunnen leven met hun omgeving.

1
vzw netwerk palliatieve zorg Westhoek–Oostende
2
heidehuis vzw (Noord-West-Vlaanderen)
3
netwerk palliatieve zorg De Mantel vzw
4
netwerk palliatieve zorg Zuid-West-Vlaanderen vzw
5
netwerk palliatieve zorg Gent-Eeklo vzw
6
netwerk levenseinde vzw (Zuid-Oost-Vlaanderen)
7
netwerk palliatieve zorg Waasland vzw
8

 Palliatieve Zorg Regio Dender

9
forum palliatieve zorg (Brussel-Halle-Vilvoorde)
10
palliatief netwerk arrondissement Leuven - PANAL vzw
11
palliatief netwerk arrondissement Mechelen vzw - PNM
12
palliatieve hulpverlening Antwerpen vzw - PHA
13
netwerk palliatieve zorg Noorderkempen vzw
14
palliatief netwerk arrondissement Turnhout vzw
15
netwerk: Pallion - Palliatieve Zorg Limburg vzw
I am a tooltip