Een verdiepende en gespecialiseerde opleiding die focust op de verdere uitbouw en professionalisering van palliatieve zorg.

Vervolgopleiding palliatieve zorg

Deze opleiding is een vervolg en verdere specialisatie voor artsen die reeds de basisopleiding volgden of die substantiële ervaring hebben in palliatieve zorg. De vervolgopleiding biedt expertkennis, intervisie en high level casusworkshops en wordt gespreid over vier weekends in vier Vlaamse steden.  


Doelgroep

Artsen die de basisopleiding volgden of substantiële ervaring hebben met palliatieve zorg


Programma

Topics die aan bod komen zijn onder andere pijnbestrijding, ethische dilemma’s, de terminale fase en palliatieve zorg bij kwetsbare groepen. Raadpleeg hier het volledige programma


Data

De opleiding gaat door in 4 modules, bestaande uit 2 lesdagen in telkens een andere stad. 

1/10/2021, 2/10/2021

19/10/2021, 20/11/2021

4/2/2022, 5/2/2022

22/4/2022, 23/4/2022


Locatie

Mechelen, Antwerpen, Gent, Leuven


Prijs

1500€ voor artsen die 8 jaar of meer geleden hun masterdiploma behaalden

1150€ voor jongere artsen (KMO-P gesubsidieerde opleiding).


Accreditatie voor artsen 


Inschrijving via het Webplatform


Meer info via p.goossens@palliatievezorgvlaanderen.be

Meer opleidingen

De Dood Leeft: tweedaagse be-leef-beurs rond rouw

Op 5 en 6 oktober 2024 vindt een be-leef-weekend rond afscheid, troost en verlies plaats in Willebroek. Bezielde ondernemers en sprekers krijgen er de ruimte. En al wie troost, houvast en inspiratie zoekt, is er van harte welkom. Ontmoet er bezielde ondernemers en laat je inspireren door boeiende sprekers. Kom op adem en voel je gedragen.

Lees meer »
Palliatieve zorg vlaanderen vzw logo

Workshop: Samen zorgen, slim plannen!

Zorgen voor een palliatieve patiënt doe je niet alleen. Vaak komt er naast de mantelzorger een heel team van professionals bij kijken: verpleegkundigen, kinesisten, psychologen, artsen, diëtisten, levensbeschouwelijke medewerkers, … Hoe communiceer je het best met die andere professionals? Hoe stem je je zorg onderling af? En hoe blijf je binnen je eigen discipline in je kracht?

Met het werkboek Samen zorgen, slim plannen en de digitale toolbox leren zorgprofessionals hoe ze kunnen samenwerken in de vroegtijdige zorgplanning van een gezamenlijke patiënt.

Palliatieve Zorg Vlaanderen biedt een workshop aan waarin je kennismaakt met het werkvormenboek en de toolbox.

Lees meer »

Tweelingverlies: rouwgroep voor nabestaanden

Op 11 september en 13 november 2024 komt de rouwgroep rond tweelingverlies samen in Gent. Heb jij zelf je tweelinghelft verloren als kind, jongvolwassene of op latere leeftijd? En ontmoet je graag lotgenoten om hierover te delen? Speelt er tweelingverlies binnen de familie en merk je dat je ondersteuning zou willen bieden aan de overblijvende tweelinghelft, maar je weet niet hoe?

Lees meer »