Je leert zelf een peergroep opstarten en begeleiden.

Opleiding tot peer-groepsbegeleider

Na deze opleiding begeleid je zelf een peergroep van max. 4 artsen in je regio!

Voor artsen die een peer-groep van maximum 4 artsen willen begeleiden in hun regio. Met het opstarten van deze opleiding in pilootproject willen we meer regionale ondersteuning uitbouwen voor artsen in palliatieve zorg. We stellen de peergroep-methode voor als werkvorm om jezelf te ontwikkelen en te leren van andere professionals, en we bespreken hoe peer-groepsbijeenkomsten zich situeren tegenover andere gelijkaardige intervisie methodes. We oefenen een aantal basistools in en wijzen je op verschillende aandachtspunten om het leerproces veilig en constructief te laten verlopen.

 

Docenten

Walter Rombouts, klinisch psycholoog, intervisor, opleider Bureau voor opleiding en vorming PERSPECTIEF.

Philippe Helaers, klinisch psycholoog, intervisiebegeleider en opleider met jarenlange ervaring in palliatieve zorg.

 

Datum

Woensdag 15/09/2021, 9:00 – 16:00 uur

 

Locatie

Palliatieve Zorg Vlaanderen
Luchthavenlaan 10
1800 Vilvoorde

 

Prijs

155 euro / niet-leden 175 euro

 

Accreditatie

Accreditatie voor artsen. Ook voor de begeleiden peer-groepsbijeenkomsten kan accreditatie aangevraagd worden.

 

Inschrijving

Meer info en kandidatuur via k.leemans@palliatievezorgvlaanderen.be 

 

Meer opleidingen

De Dood Leeft: tweedaagse be-leef-beurs rond rouw

Op 5 en 6 oktober 2024 vindt een be-leef-weekend rond afscheid, troost en verlies plaats in Willebroek. Bezielde ondernemers en sprekers krijgen er de ruimte. En al wie troost, houvast en inspiratie zoekt, is er van harte welkom. Ontmoet er bezielde ondernemers en laat je inspireren door boeiende sprekers. Kom op adem en voel je gedragen.

Lees meer »
Palliatieve zorg vlaanderen vzw logo

Workshop: Samen zorgen, slim plannen!

Zorgen voor een palliatieve patiënt doe je niet alleen. Vaak komt er naast de mantelzorger een heel team van professionals bij kijken: verpleegkundigen, kinesisten, psychologen, artsen, diëtisten, levensbeschouwelijke medewerkers, … Hoe communiceer je het best met die andere professionals? Hoe stem je je zorg onderling af? En hoe blijf je binnen je eigen discipline in je kracht?

Met het werkboek Samen zorgen, slim plannen en de digitale toolbox leren zorgprofessionals hoe ze kunnen samenwerken in de vroegtijdige zorgplanning van een gezamenlijke patiënt.

Palliatieve Zorg Vlaanderen biedt een workshop aan waarin je kennismaakt met het werkvormenboek en de toolbox.

Lees meer »

Tweelingverlies: rouwgroep voor nabestaanden

Op 11 september en 13 november 2024 komt de rouwgroep rond tweelingverlies samen in Gent. Heb jij zelf je tweelinghelft verloren als kind, jongvolwassene of op latere leeftijd? En ontmoet je graag lotgenoten om hierover te delen? Speelt er tweelingverlies binnen de familie en merk je dat je ondersteuning zou willen bieden aan de overblijvende tweelinghelft, maar je weet niet hoe?

Lees meer »