Om onze palliatieve netwerken verder te ondersteunen in hun expertenrol ontwikkelden we recent een opleiding waarderend coachen voor netwerkmedewerkers.

Introductie tot coachend werken binnen de netwerken Palliatieve Zorg 2022

Het landschap van zorg en ook palliatieve zorg is voortdurend in verandering. Zo werd vorig jaar het nieuwe wooznrogdecreet gelanceerd dat in voegen treedt vanaf 2023 waarin wonen, leven en zorg in het woonzorgcentrum vanuit een breder spectrum wordt geïnterpreteerd. Gelijktijdig werd het referentiekader palliatieve zorg gelanceerd, waarbinnen wooznrogcentra een palliatieve zorg cultuur kunnen implementeren voor alle bewoners. In kader daarvan ontwikkelde Palliatieve Zorg Vlaanderen een scan voor wooznorgcentra om prioriteiten te stellen in de implementatie van het dcreet en referentiekader.

 

Maar we willen verder gaan dan dat in de ondersteuning van de zorg. Meer en meer werken onze palliatieve zorgverleners samen vanuit verschillende disciplines zoals ook binnen de ouderenzorg en de sector woonzorgcentra het geval is. Om onze palliatieve netwerken verder te ondersteunen in hun expertenrol ontwikkelden we recent een opleiding waarderend coachen voor netwerkmedewerkers. In deze opleiding leren we hoe je jezelf als expert in de palliatieve zorg kan profileren en anderen motiveren om hun expertise te vergroten. Je leert hoe je een coaching traject kan uitrollen en welke rol je daarbij als coach of consulent kan innemen. Indien u als organisatie interesse heeft om een gelijkaardige opleiding te volgen, kan u contact opnemen met onze vormingsverantwoordelijke voor een pakket op maat. Mail daarvoor naar p.goossens@palliatievezorgvlaanderen.be.

 

Meer opleidingen

Stel je kandidaat voor Afscheid dat verbindt​ 2025

Stel je kandidaat voor ‘Afscheid dat verbindt’ Praktisch Doelgroep:  Zorgverleners met ervaring in de begeleiding van palliatieve patiënten Data: Nog te bepalen. Telkens van 9.30 tot 16.30 uur. Lesgever:  Hilde Ingels (Amfora vzw) Locatie: Luchthavenlaan 10, 1800 Vilvoorde Hoe geraak je er?– parking aan achterzijde gebouw 

Lees meer »

Intervisie voor intervisoren 2025

Intervisie voor intervisoren Over de vorming Tijdens de tweedaagse opleiding met Walter Rombouts verwerf je al doende inzichten in het intervisieproces. Als begeleider van een groep en/of team maak je kennis met en leer je over intervisie. Data: 5 en 6 mei 2025 telkens van

Lees meer »