EduPal - Het Lerend Netwerk

Het lerend netwerk EduPal Vlaanderen ging in maart 2020 van start om samen te werken aan een betere (basis)opleiding palliatieve zorg. Het is een enthousiaste groep van gelijkgestemden die een passie voor palliatieve zorg deelt. In de korte videoboodschap onderaan de pagina, stelt het lerend netwerk zich voor en legt uit waar ze voor staan, waar ze naartoe willen, en hoe ze dat gaan aanpakken.

Ben je geïnteresseerd of wil je aansluiten? Neem dan contact op met Danny Vereecke via mail op danny.vereecke@howest.be.

Lerend netwerk EduPal Vlaanderen: samen voor een betere (basis)opleiding palliatieve zorg

 

Eén van de ambities die volgt uit de bevraging van zorgprofessionals én burgers tijdens het Palliatief Debat is dat er een betere opleiding van zorgverleners – in de meest brede zin van het woord – inzake palliatieve zorg moet worden gerealiseerd. Als docenten in de Vlaamse opleidingen van bachelors in de verpleegkunde kan EduPal een belangrijke bijdrage leveren om die ambitie te realiseren. EduPal Vlaanderen is opgericht onder de vleugels van het Erasmus+ project NursEduPal@euro, dat gericht is op een sterkere verankering van palliatieve thema’s in de bacheloropleidingen Verpleegkunde in België, Finland, Roemenië en bij uitbreiding heel Europa.

 

EduPal Vlaanderen wil de volgende vragen beantwoorden:

  • Wat is de huidige stand van zaken in de Vlaamse opleidingen Verpleegkunde rond palliatieve thema’s?
  • Hoe kunnen we samen verbeteringen verwezenlijken?

 

EduPal streeft naar een breed gedragen Vlaams verpleegkundig curriculum waarin palliatieve zorg een volwaardige plaats krijgt, naast andere zorgthema’s. Dat doet het door een analyse van de huidige curricula, identificatie van bottlenecks en het bedenken van oplossingen, uittesten van innovatieve tools ontwikkeld binnen NursEduPal@euro, en uitwisselen van leermethodieken en ervaringen.

 

Word lid van EduPal

Als lid van het lerend netwerk EduPal Vlaanderen krijg je toegang tot de virtuele showroom van het NursEduPal@euro project waarin opleidingsmateriaal voor palliatieve thema’s gedeeld zal worden en maak je deel uit van een Europees netwerk van educatoren in palliatieve zorg.

 

Ook Palliatieve Zorg Vlaanderen is lid van het netwerk. Wij volgen vergaderingen, zorgen voor een verspreiding van de communicatie, streven mee naar valorisatie van de resultaten en lobbyen mee naar de overheid om te implementeren.

 

Wil jij je engageren om van het lerend netwerk EduPal Vlaanderen een succesverhaal te maken en de Vlaamse opleidingen Verpleegkunde op de Europese palliatieve onderwijskaart te zetten? Neem dan contact op met Danny Vereecke (danny.vereecke@howest.be) of Veerle Coupez (veerle.coupez@howest.be).