Misschien vraagt u zich wel eens af: palliatieve zorg is soms heel lastig als arts, en ik wil eens spreken met collega’s om te zien hoe zij met die knelpunten omgaan? Of stelt u zich de vraag: ben ik nu de enige die het antwoord voor deze moeilijkheid niet kan vinden in mijn vakboeken? Er zijn vele mogelijkheden om u als arts verder te ontwikkelen in het domein van de palliatieve zorg.

Opleiding: Intervisie voor artsen

Misschien vraagt u zich wel eens af: palliatieve zorg is soms heel lastig als arts, en ik wil eens spreken met collega’s om te zien hoe zij met die knelpunten omgaan ? Of stelt u zich de vraag: ben ik nu de enige die het antwoord voor deze moeilijkheid niet kan vinden in mijn vakboeken ?

 

Er zijn vele mogelijkheden om u als arts verder te ontwikkelen in het domein van de palliatieve zorg.

 

Een van die mogelijkheden is intervisie. Samen met een aantal collega’s (7 à 10) vormt u een vaste groep, die op geregelde tijdstippen bij elkaar komt. Aan de hand van concrete ervaringen wordt samen een leerproces opgezet. Uiteraard zorgt zo’n groep van ‘vertrouwde’ collega’s  voor een goede basis voor gesprek en overleg, maar vooral ook voor veiligheid om lastige thema’s uit de zorg en je eigen praktijk te bespreken.

 

De begeleiding van zo’n groep ligt in de handen van een psycholoog met ruime ervaring in palliatieve zorg, maar ook in de begeleiding van groepsprocessen. Deze groepen komen bij elkaar op een vaste locatie, en op vooraf vastgelegde momenten.

 

We overlopen even:

  • GENT (AZ Maria Middelares), begeleiding Philippe Helaers: nog plaatsen vacant
  • ANTWERPEN (AZ Middelheim), begeleiding Philippe Helaers: volzet
  • MECHELEN (AZ St Maarten), begeleiding Walter Rombouts: volzet
  • HOLSBEEK (Perspectief), begeleiding Walter Rombouts: nog plaatsen vacant
  • LIER : er wordt een nieuwe groep opgericht in de loop van het najaar 2022. Begeleiding door Silvia Peeters, locatie vermoedelijk ziekenhuis Lier.

 

Wat geven we nog mee:

  • De kostprijs van een intervisiebeurt bedraagt 70 euro.
  • Voor deze intervisiebeurten wordt accreditering gegeven.

 

Praktisch:

Voor inschrijving in één van de groepen: gelieve contact op te nemen met mevrouw Nathalie Hamaide van Palliatieve Zorg Vlaanderen via n.hamaide@palliatievezorgvlaanderen.be of 02/255.30.40. Voor de sessies van dit jaar gelieve voor 15 oktober 2022 contact op te nemen

 

Uw kandidatuur wordt doorgegeven aan de begeleider van de groep waar u wil inschrijven. Zij /hij neemt verder contact met u op.

 

Meer nieuws

Vacature: communicatie verantwoordelijke

Ben jij het communicatietalent dat we zoeken? Bij Palliatieve Zorg Vlaanderen zoeken we een gedreven professional die een vlotte pen hanteert, goed kan inplannen, minstens een basiskennis heeft van WordPress en alle interne en externe communicaties kan verzorgen.

Lees meer »