Inschrijven

Vooruitzien op leven en zorg zoals jij het wenst

Voor patiënten, mantelzorgers en geïnteresseerden

Deze webinar gaat door op 25 april 2024 van 19.30 uur tot 20.30 uur.

Het belang van vroegtijdige zorgplanning

Ook wanneer je de laatste levensfase ingaat, wil je de regie over je leven in eigen handen houden. Daarom is het van belang om tijdig aan te duiden wat je wel of niet meer wenst in de tijd die je nog rest. Ook de zorgdoelen (welke medische behandelingen wil je nog? Wil je nog naar het ziekenhuis?) en -wensen kenbaar maken, zorgt enerzijds voor rust en anderzijds voor kwaliteit van zorg en leven. Maar hoe begin je daar aan, aan vroegtijdige zorgplanning, en wanneer doe je dit best? Wie kan jou hierbij helpen? En vooral wat zijn de mogelijkheden? 

Gastsprekers

Keynote spreker is Kristof Muylaert, domeinverantwoordelijke palliatieve zorg & oncologie bij het Wit-Gele Kruis. Hij licht toe wat vroegtijdige zorgplanning juist is, waarom het van cruciaal belang is en wie je hier best bij betrekt.

Vervolgens gaan we in gesprek met Dr. Katharina Lobisch, CRA in een woonzorgcentrum en equipe-arts is bij Panal, het Palliatief Netwerk Arrondissement Leuven vzw.

En we verwelkomen die avond ook Ingrid De Meester, zij is ervaringsdeskundige.

Kristof Muylaert
Katharina Lobisch
Ingrid De Meester

Gemist?

Geen zorgen! We plaatsen de webinar telkens ongeveer een week na uitzending online zodat je hem kan herbekijken.

Meer projecten

Het laatste stukje nu

De eerste webinar vertelt je alles over wat palliatieve zorg is en wat het voor jou kan betekenen. Na deze webinar lanceren we een brochure met daarin alle informatie voor de zorgvrager.

Angst en onzekerheid wanneer je niet meer beter wordt

Je bent uitbehandeld. Je bent palliatief. Een boodschap die je nooit wil krijgen. Maar wanneer je ze ontvangt, toch moet aanvaarden. Het kan je onrustig of zelfs angstig maken. Het is belangrijk om angst tijdig te herkennen en vooral te erkennen.

Communicatie

Je partner, ouder, vriend is ziek. Hij zal niet meer genezen. Je wil dicht bij elkaar blijven maar de afstand wordt groter, want je weet niet wat gezegd. Hoe pak je dit aan?

Vroegtijdige zorgplanning

Welke zorgen wil je later? Of welke net niet? Het is belangrijk om daar op voorhand over na te denken en eventueel al zaken vast te leggen. We nemen je mee.

Herbekijk

Het laatste stukje nu

Angst en onzekerheid

Communicatie

© Een campagne van Cera en Palliatieve Zorg Vlaanderen | Privacy | Design Dotplus