Herbekijk: Het laatste stukje nu. Palliatieve zorg helder uitgelegd

In de eerste webinar vertellen directeur Christine De Cafmeyer en voorzitter dr. Peter Pype je alles over palliatieve zorg en wat het voor jou kan betekenen.

 

Host Stéphanie De Smet vertrekt vanuit misverstanden over palliatieve zorg en doorloopt het traject van een fictieve patiënt. Zo wordt duidelijk vanaf welk moment iemand palliatief is én dus beroep kan doen op (gespecialiseerde) palliatieve zorg. Vervolgens konden kijkers live vragen stellen via de chat.

 

Het is de aftrap van de campagne: Boost, die drie jaar lang zal duren.

Webinar boost palliatieve zorg

Aankondiging: Het laatste stukje nu

De eerste webinar vertelt je alles over wat palliatieve zorg is en wat het voor jou kan betekenen. Na deze webinar lanceren we een brochure met daarin alle informatie voor de zorgvrager. Je kan deze later hier, bij de tab ‘promomateriaal’ en op de website www.palliatievezorgvlaanderen.be terugvinden.

 

Te weten komen wat palliatieve zorg precies is doe je door je gratis in te schrijven voor de webinar die live plaatsvindt op 27 april 2023 van 20 tot 21 uur.

 

Je bent niet vrij? Je hebt het gemist?
We plaatsen de webinar later online zodat je hem kan herbekijken.

Brochure

In deze brochure vind je alle basis informatie over palliatieve zorg. Wat is het? Wat is het niet? Waar heb je recht op? Waar kan je terecht?

Ik word niet meer beter. En nu?

Projectleider Alice Fayet

“De eerste webinar is achter de rug. De reacties zijn lovend.

Ik ben gelukkig en kijk nu al uit naar het vervolg!

Nu we al wat misverstanden en taboes over palliatieve zorg de wereld uithielpen, focussen we ons verder op het verbinden van de palliatieve persoon en zijn omgeving.

Want een palliatief proces, dat draag je niet alleen.”

Meer projecten

Het laatste stukje nu

De eerste webinar vertelt je alles over wat palliatieve zorg is en wat het voor jou kan betekenen. Na deze webinar lanceren we een brochure met daarin alle informatie voor de zorgvrager.

Angst en onzekerheid wanneer je niet meer beter wordt

Je bent uitbehandeld. Je bent palliatief. Een boodschap die je nooit wil krijgen. Maar wanneer je ze ontvangt, toch moet aanvaarden. Het kan je onrustig of zelfs angstig maken. Het is belangrijk om angst tijdig te herkennen en vooral te erkennen.

Communicatie

Je partner, ouder, vriend is ziek. Hij zal niet meer genezen. Je wil dicht bij elkaar blijven maar de afstand wordt groter, want je weet niet wat gezegd. Hoe pak je dit aan?

Vroegtijdige zorgplanning

Welke zorgen wil je later? Of welke net niet? Het is belangrijk om daar op voorhand over na te denken en eventueel al zaken vast te leggen. We nemen je mee.

© Een campagne van Cera en Palliatieve Zorg Vlaanderen | Privacy | Design Dotplus