Ga mee op Boostwandeling

CeraFerm en Palliatieve Zorg Vlaanderen organiseren in februari 2025 per provincie 2 wandelingen voor mensen die in de nabije toekomst iemand moeten afgeven. Ontmoet lotgenoten en ga op stap met een ervaren begeleider. Elke wandeling duurt anderhalf uur en wordt afgesloten met warme soep.

boostwandeling_1140x780

Schrijf je in voor de komende webinar

Coming soon...
Close-up,Of,Older,Dying,Man,Holding,His,Wife's,Hands

Je bent palliatief

Je bent palliatief. Je bent ziek of weet dat je gaat sterven. Ook al is dat niet meteen. Mensen rondom jou weten het ook. Je ziet je contacten steeds verminderen, je kennissenkring verkleinen. Je vrienden of zelfs familie weten niet meer hoe met je te praten. Ook niet over de gewone zaken des levens. Net nu je nood hebt aan wat afleiding of een diepgaand gesprek. Je voelt dat je omgeving onwennig wordt. 

Men,And,Women,Sitting,In,A,Circle,During,Group,Therapy,

Hoe pak je dat aan

Hoe pak je dat aan? En hoe zorg je ervoor dat de communicatie niet verwatert?  Hoe bereid je je voor op het komen te gaan? Is alles in orde? En waar kan je terecht? Daar kom je heel wat over te weten via BOOST.

Je wil helpen

Anderzijds weet je community dat ze afscheid van je zullen moeten nemen. Ben je ziek? Dan willen velen je best helpen. Hoe ze dat moeten doen, dat weten ze niet. “Laat het maar weten indien we iets kunnen doen”, is de vaak gehoorde boodschap. Maar als palliatief persoon wil je niemand tot last zijn en durf je vaak niets concreet te vragen. 

Help,Concept,Hands,Reaching,Out,To,Help,Each,Other,In

Herkijk de webinars over palliatieve zorg

Afscheid nemen, brengt je dichterbij

Het afscheid- en rouwproces en het omgaan met verlies begint niet enkel vanaf het overlijden. Van zodra de diagnose bekend is, word je geconfronteerd met het afscheid, het levend verlies en zal je hier al om rouwen. Maar hoe doe je dat, afscheid nemen? Is er iets als een ‘goed afscheid’? En wat houdt levend verlies nu juist in?

Niet te jong voor verlies

Veel kinderen worden vroeg of laat geconfronteerd met het verlies van een naaste. Hier gaat niet zelden een palliatief proces aan vooraf. De reflex van veel ouders is om hun kinderen te beschermen. Hierdoor worden ze soms afgeschermd van het afscheidsproces.

Vroegtijdige zorgplanning

Welke zorgen wil je later? Of welke net niet? Het is belangrijk om daar op voorhand over na te denken en eventueel al zaken vast te leggen. We nemen je mee.

Doodgewoon blijven praten met een persoon wanneer die niet meer beter wordt

Je partner, ouder, vriend is ziek. Hij zal niet meer genezen. Je wil dicht bij elkaar blijven maar de afstand wordt groter, want je weet niet wat gezegd. Hoe pak je dit aan?

Angst en onzekerheid wanneer je niet meer beter wordt

Je bent uitbehandeld. Je bent palliatief. Een boodschap die je nooit wil krijgen. Maar wanneer je ze ontvangt, toch moet aanvaarden. Het kan je onrustig of zelfs angstig maken. Het is belangrijk om angst tijdig te herkennen en vooral te erkennen.

Het laatste stukje nu

De eerste webinar vertelt je alles over wat palliatieve zorg is en wat het voor jou kan betekenen. Na deze webinar lanceren we een brochure met daarin alle informatie voor de zorgvrager.

Cera en Palliatieve Zorg Vlaanderen

Palliatieve Zorg Vlaanderen en Cera gaan een partnership aan gedurende drie jaar. Dé rode draad? Luisteren naar elkaar en praten met elkaar. Want zowel voor een palliatieve persoon als diens community is dat van groot belang.
Palliatieve Zorg Vlaanderen vzw is de koepelorganisatie bij uitstek voor alle organisaties en instanties die palliatieve zorg verlenen, mantelzorgers en patiënten.
Cera is de grootste coöperatie in België. Zij investeren in beter welvaart en welzijn met een warm hart. Ze tellen op dit moment maar liefst 400.000 vennoten.

Palliatieve zorg vlaanderen vzw logo

© Een campagne van Cera en Palliatieve Zorg Vlaanderen | Privacy | Design Dotplus