Close-up,Of,Older,Dying,Man,Holding,His,Wife's,Hands

Je bent palliatief

Je bent palliatief. Je bent ziek of weet dat je gaat sterven. Ook al is dat niet meteen. Mensen rondom jou weten het ook. Je ziet je contacten steeds verminderen, je kennissenkring verkleinen. Je vrienden of zelfs familie weten niet meer hoe met je te praten. Ook niet over de gewone zaken des levens. Net nu je nood hebt aan wat afleiding of een diepgaand gesprek. Je voelt dat je omgeving onwennig wordt. 

Je wil helpen

Anderzijds weet je community dat ze afscheid van je zullen moeten nemen. Ben je ziek? Dan willen velen je best helpen. Hoe ze dat moeten doen, dat weten ze niet. “Laat het maar weten indien we iets kunnen doen”, is de vaak gehoorde boodschap. Maar als palliatief persoon wil je niemand tot last zijn en durf je vaak niets concreet te vragen. 

Help,Concept,Hands,Reaching,Out,To,Help,Each,Other,In
Men,And,Women,Sitting,In,A,Circle,During,Group,Therapy,

Hoe pak je dat aan

Hoe pak je dat aan? En hoe zorg je ervoor dat de communicatie niet verwatert?  Hoe bereid je je voor op het komen te gaan? Is alles in orde? En waar kan je terecht? Daar kom je heel wat over te weten via BOOST.

Cera en Palliatieve Zorg Vlaanderen

Palliatieve Zorg Vlaanderen en Cera gaan een partnership aan gedurende drie jaar. Dé rode draad? Luisteren naar elkaar en praten met elkaar. Want zowel voor een palliatieve persoon als diens community is dat van groot belang.
Palliatieve Zorg Vlaanderen vzw is de koepelorganisatie bij uitstek voor alle organisaties en instanties die palliatieve zorg verlenen, mantelzorgers en patiënten.
Cera is de grootste coöperatie in België. Zij investeren in beter welvaart en welzijn met een warm hart. Ze tellen op dit moment maar liefst 400.000 vennoten.

Palliatieve zorg vlaanderen vzw logo

Projecten

© Een campagne van Cera en Palliatieve Zorg Vlaanderen | Privacy | Design Dotplus