Evi Hanssen steunt het nieuwe project: 'Kanker? Samen stappen zetten!' Een laagdrempelig stappenplan voor mantelzorgers.

Kersverse ambassadrice van Palliatieve Zorg Vlaanderen: Evi Hanssen! “Een ode aan mijn moeder en tegelijk aan alle mantelzorgers die hun dierbare moeten afgeven.”

Evi Hanssen stak nooit weg waar ze met haar mama en haar familie door moest. Mama Arlette zou niet meer genezen en we konden hun afscheidsproces van dichtbij volgen. Denk aan de talkshows, maar zeker ook aan de podcast die ze nog samen met haar mama en familie maakte. Het is weinigen gegeven om hier zo open mee om te gaan.

 

 

Onszelf blootgeven tijdens een kwetsbaar proces, over de dood, over de ziekte kanker waarvan je weet dat je de strijd niet zal winnen,… dat is niet altijd vanzelfsprekend.

Toen Palliatieve Zorg Vlaanderen de vraag stelde om ambassadrice te worden voor mantelzorgers in het kader van een nieuw project, hoefde Evi geen twee keer na te denken. “Het was Arlette’s missie om de dood meer bespreekbaar te maken. Dat ik als dochter deze missie, samen met palliatieve zorg Vlaanderen, zelfs na haar overlijden kan waarmaken vind ik zeer bijzonder”, aldus Evi Hanssen. 

© foto: Dirk Alexander

 

Evi Hanssen maakte samen met Het Nieuwsblad de podcast ‘Afscheidstournee van mijn moeder’, ze droeg haar recentste boek ‘Traag naar de Hemel’ op aan Palliatieve Zorg Vlaanderen én is het gezicht van hun nieuwste campagne. “We konden ons geen betere en enthousiastere ambassadrice inbeelden!”, klinkt het bij Margo Koekoekx van Palliatieve Zorg Vlaanderen. “Hoe zij zich inzette en haar steentje -zeg gerust steen- bijdraagt om dit project te doen slagen, daar zijn we enorm dankbaar voor!”

 

Hart voor palliatieve zorg

“De hulpverleners van het palliatief netwerk waren als engelen. Het was met hen dat mijn moeder voor het eerst over haar euthanasiewens communiceerden. Ze droegen zorg voor haar en lieten haar in haar waarde. Daardoor kon ze op de momenten dat ze met haar partner en haar kinderen samen was, nog genieten van kleine dingen. Ook al kostte haar dat de grootste moeite. Er was plaats voor open gesprekken, eerlijkheid en samen genieten. Hoe vreemd dat ook klinkt”, getuigt Evi. “Dus deze warme en belangrijke zorg bekender maken en mensen hier over laten nadenken. Hen aanzetten tot het vastpakken van dit stappenplan. De maatschappelijke meerwaarde van palliatieve zorg in de kijker zetten. Daar wil ik graag mij graag voor inzetten.”

Kick Off ‘Kanker? Samen stappen zetten!’

De start van haar ambassadeurschap vieren we op de kick off van de campagne waar ze het gezicht van is. Een stappenplan voor mantelzorgers van personen met kanker die niet meer zullen genezen. Ze leidt je helemaal door het stappenplan als mantelzorger zijnde en getuigde samen met haar side-kicks in verschillende filmpjes over eigen ervaringen. “

Als anderen hier kracht en inspiratie uit putten, is mijn missie geslaagd”, klinkt het trots bij Hanssen. “En dat is exact het doel van dit stappenplan. Mantelzorgers kracht en inspiratie bieden en hen ondersteunen in hun traject. Want elk traject is uniek”, vult Isabel Heylen van Palliatieve Hulpverlening Antwerpen aan.

Team Hope – Stichting tegen Kanker

Dat de blik op mantelzorgers van dierbaren met de ziekte kanker valt, hoeft niet te verbazen. 2024 is het jaar dat Stichting tegen Kanker 100 jaar strijdt tegen kanker. Aandacht voor Palliatieve Zorg en mantelzorgers in een oncologisch traject is broodnodig omdat het jaarlijks zoveel mensen treft. Directeur bij Palliatieve Zorg Vlaanderen, Christine 

De Cafmeyer is tevens een van de ambassadeurs in Team Hoop.

 

Een samenwerking van: Palliatieve Zorg Vlaanderen, Palliatieve Hulpverlening Antwerpen en Stichting tegen Kanker.

___________________________

NIET VOOR VERDERE PUBLICATIE:

Persmoment en projectvoorstelling: vrijdag 31/5/2024

AZ Sint-Maarten – Congreszaal

Liersesteenweg 435

2800 Mechelen

Gratis parking (parking 2 – uw ticket wordt achteraf gevalideerd)

Programma:

15.00 uur – Onthaal 

15.30 uur – Start event

15.30 uur – Deel 1: toelichting Stichting tegen Kanker, Team Hoop ‘100 jaar strijd tegen Kanker’, ambassadeur Christine De Cafmeyer

16.00 uur – Deel 2: 

  •  Toelichting ‘Kanker? Samen Stappen zetten’ (Prof. dr. Johan Wens, Isabel Heylen en Margo Koekoekx)
  •  Voorstelling Ambassadeur Evi Hanssen
  •  Panelgesprek met ambassadeur, side-kick(s) ervaringsdeskundige Thalia Wouters, oncoloog dr. Katrien De Block en coördinator Palliatief Netwerk Mechelen: Griet Snackaert
  •  Voorstelling van campagnemateriaal

17.20 uur – persvragen + aansluitende receptie.

Slot …. Uur – uitdelen goodiebags met verrassing.

Vragen? Contacteer:

Margo Koekoekx (Palliatieve Zorg Vlaanderen)

Tel: 0499 16 24 40 – E-mail: communicatie@palliatievezorgvlaanderen.be 

Isabel Heylen (Palliatieve Hulpverlening Antwerpen) 

Tel: 03 265 25 31 – E-mail: isabel.heylen@uantwerpen.be

Management Evi Hanssen | Johnny Quidé

Tel: 0475 282 144 – E-mail: johnny.quide@pretpraters.be

Meer nieuws

Vacature: communicatie verantwoordelijke

Ben jij het communicatietalent dat we zoeken? Bij Palliatieve Zorg Vlaanderen zoeken we een gedreven professional die een vlotte pen hanteert, goed kan inplannen, minstens een basiskennis heeft van WordPress en alle interne en externe communicaties kan verzorgen.

Lees meer »