Doodgewoon blijven praten met een persoon wanneer die niet meer beter wordt

In de derde webinar vertellen experten Peter Pype en Walter Rombouts hoe je blijft communiceren met de personen die je omgeving vormen. Zowel over communicatie met de zorgverleners van de persoon die palliatief is. Maar vooral hoe de palliatieve persoon en diens omgeving met elkaar blijven communiceren. Want eerlijk? Het is in veel gevallen een olifant in de kamer.

En communiceren kan je leren.

Gemist?

Geen zorgen! We plaatsen de webinar telkens ongeveer een week na uitzending online zodat je hem kan herbekijken. Je kan de webinar nu bekijken.

Meer projecten

Het laatste stukje nu

De eerste webinar vertelt je alles over wat palliatieve zorg is en wat het voor jou kan betekenen. Na deze webinar lanceren we een brochure met daarin alle informatie voor de zorgvrager.

Angst en onzekerheid wanneer je niet meer beter wordt

Je bent uitbehandeld. Je bent palliatief. Een boodschap die je nooit wil krijgen. Maar wanneer je ze ontvangt, toch moet aanvaarden. Het kan je onrustig of zelfs angstig maken. Het is belangrijk om angst tijdig te herkennen en vooral te erkennen.

Communicatie

Je partner, ouder, vriend is ziek. Hij zal niet meer genezen. Je wil dicht bij elkaar blijven maar de afstand wordt groter, want je weet niet wat gezegd. Hoe pak je dit aan?

Vroegtijdige zorgplanning

Welke zorgen wil je later? Of welke net niet? Het is belangrijk om daar op voorhand over na te denken en eventueel al zaken vast te leggen. We nemen je mee.

© Een campagne van Cera en Palliatieve Zorg Vlaanderen | Privacy | Design Dotplus