Vlaams Congres Palliatieve Zorg – Editie 2022
Thema 2022: Slagkracht

Hoe houdt de palliatieve zorgsector zich staande op het ritme van verandering?

“Turbulente tijden”, horen wij zuchten onder zorgverleners. Na de impact van de coronacrisis wennen we intussen aan het zogenoemde ‘nieuwe normaal’, dat zorg naar het middelpunt van de maatschappij heeft geschoven. Die verschuiving brengt echter ook vragen met zich mee.

 

De palliatieve zorgsector is in beweging, maar hoe houden wij ons staande op het ritme van die verandering? Met welke blik kijken we naar de toekomst, welke uitdagingen staan ons te wachten, welke kansen? Hoe pakken wij broodnodige thema’s aan als interculturele communicatie, wijzigende gezinssamenstellingen en ambulantisering? En hoe behouden we een krachtige, dynamische en energieke aanpak doorheen dit alles?

 

Door middel van boeiende sprekers en stof tot nadenken, wil het Vlaams congres palliatieve zorg een antwoord bieden op deze vragen en deelnemers voldoende slagkracht bieden om binnen hun werkveld te groeien. Om dat te bewerkstelligen, steunt het congres op drie pijlers.

 

 1. Inzicht

  Onze wereld en maatschappij is in verandering: vergrijzing, diversiteit, secularisering zijn het tipje van de ijsberg. Deze evolutie verscherpt een aantal noden binnen de palliatieve zorgsector en het zijn net die uitdagingen en evoluties waar het congres inzicht wil bieden.

 2. Erkenning

  De palliatieve zorgsector zit op de goede weg. Iedereen die binnen dit veld werkzaam is, heeft een sterk aanpassingsvermogen en de kracht om mee te gaan in de noden van het moment, zowel die van de patiënt als die van de maatschappij. Het congres wil dit erkennen naar alle zorgverleners toe, maar ook naar de buitenwereld.

 3. Houvast

  Naast erkenning en inzicht, wil dit congres bovenal handvaten bieden om mee te gaan op het ritme van verandering. Doelgericht handelen zonder je eigenheid te verliezen. Betrokken zijn en jezelf als expert blijven positioneren. Je aanpassen aan de uitdagingen van het moment. Deze thema’s komen ruim aan bod, zodat iedere deelnemer zacht gewapend is voor de toekomst.

  De organisatoren van het Vlaams Congres doen een warme oproep tot inschrijven, dat kan nog met vroegboekkorting tot 30 juni. Jij bent er toch ook bij?

Sprekers

Koen Matthys
Ignaas Devisch
Bart Collet
Houssein Boukhriss
Silvia Prins

Presentaties

Bart Collet

VLAAMS CONGRES PALLIATIEVE ZORG

Prof. dr. Koen Matthijs

VLAAMS CONGRES PALLIATIEVE ZORG

Houssein Boukhriss

VLAAMS CONGRES PALLIATIEVE ZORG

Silvia Prins

VLAAMS CONGRES PALLIATIEVE ZORG

Prof. dr. Ignaas Devisch

VLAAMS CONGRES PALLIATIEVE ZORG

Silvia Prins

VLAAMS CONGRES PALLIATIEVE ZORG

Algemeen
Palliatieve Zorg Vlaanderen vzw Luchthavenlaan 10, 1800 Vilvoorde RPR Brussel Nederlandstalig 0442 99 0288 – Privacyverklaring
Met de steun van
Contact
www.palliatievezorgvlaanderen.be
info@palliatievezorgvlaanderen.be
T. 02 255 30 40