Abstracts

Abstracts

Call for abstracts (Afgesloten)

Ter info:

Onderzoekers en zorgprofessionals in de palliatieve zorg uit beide landen worden uitgenodigd deel te nemen aan deze wetenschapsdagen. Zij worden uitgenodigd hun abstracts in te dienen die ze, bij aanvaarding door het wetenschappelijk comité, kunnen presenteren tijdens de verschillende abstract sessies op deze wetenschapsdagen 2023.

Hoe dient u een abstract in?

Inhoud 

Het abstract heeft als thema onderzoek inzake palliatieve zorg. Het onderzoek situeert zich in één van de vier velden van palliatieve zorg (lichamelijke, psychisch, sociaal, existentieel), het onderwijs en/of de organisatie van palliatieve zorg. De organisatoren van de wetenschapsdagen 2023 willen een bijzondere aandacht besteden aan patiënt-participatie en de implementatie van onderzoek in de praktijk en nodigen u uit daarover te schrijven.

 

Uiteraard hoeven de ingestuurde abstracts niet hiertoe beperkt worden. Het kan ook gaan om  effectenonderzoek, onderzoek naar kwaliteit van leven, symptoomcontrole, kwaliteit van zorg, vroegtijdige zorgplanning, levenseindebeslissingen, evaluatie van organisatiestructuren, epidemiologisch onderzoek, registratie, etc.

Richtlijnen voor het indienen van abstract

 • De voorgestelde bijdrage dient zich te richten op een multidisciplinair publiek.
 • Abstracts die nog geen resultaten hebben op het ogenblik van de indiening kunnen niet aanvaard worden.
 • U bent vrij om meerdere abstracts in te dienen, maar dit dient via afzonderlijke abstract-formulieren te gebeuren.

Instructies voor het indienen van abstract

 1. Het abstract is in het Nederlands opgesteld.
 2. Bestand: u dient het abstract te bezorgen in een Word-document. Gebruik daarvoor het abstract-formulier model dat u op de website vindt.
 3. Structuur:
 • Bovenaan: vermelding van auteurs: Achternaam + eerste letter van voornaam.
  Onderlijn de naam van de indiende auteur, die kandidaat spreker is.
  Hun affiliaties worden met nummers verklaard in voetnoten (departement of de afdeling binnen de universiteit, de hogeschool of de organisatie).
 • Middenstuk:
  1) inleiding – 2) onderzoeksvraag – 3) onderzoeksvraag – 4) methoden (en de eventuele organisatie van patiëntparticipatie) – 5) resultaten –
  6) conclusies – 7) aanbevelingen voor de praktijk en implementatie.
 • Slot: vul de meerkeuzenvragen in het model in.
 1. Het abstract telt maximaal 400 woorden.
 2. Het abstract-formulier moet uiterlijk op 30 juni 2023 worden ingediend via mail: wetenschapsdagen2023@palliatievezorgvlaanderen.be.


Eind augustus 2023 maakt het wetenschappelijk comité de selectie bekend.

Vragen over deze call for abstracts:  noel.derycke@uantwerpen.be

Blijf op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes

  Algemeen
  Palliatieve Zorg Vlaanderen vzw Luchthavenlaan 10, 1800 Vilvoorde RPR Brussel Nederlandstalig 0442 99 0288 – Privacyverklaring