Klik hier voor de downloadbare versie.
Implementatie en disseminatie van onderzoek in palliatieve zorg
Dr. Hille Voss studeerde pedagogische wetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen richting “beperking en handicaps”. Van 2016 tot 2022 werkte Hille bij het Nivel als onderzoeker aan diverse praktijkgerichte onderzoeksprojecten over palliatieve zorg voor mensen met een beperking. In januari 2021 promoveerde Hille als buitenpromovendus bij de Vrije Universiteit in Amsterdam op het onderwerp advance care planning in de palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Momenteel combineert Hille wetenschap en praktijk met een baan als programmaleider “mensen met een verstandelijke beperking” bij het Ben Sajet Centrum en als gedragsdeskundige bij zorgorganisatie Ons Tweede Thuis.
Implementatie en disseminatie van onderzoek in palliatieve zorg
Catherine Walshe is hoogleraar palliatieve zorg bij het International Observatory on End of Life Care aan de Lancaster University. Catherine heeft een uitgebreide achtergrond in de palliatieve zorg, klinische praktijk, onderwijs en onderzoek.
Ze studeerde verpleegkunde aan School of Nursing aan de Manchester University, behaalde vervolgens onderscheiding in haar Master Nursing Research aan King’s College, Londen en voltooide in 2006 haar doctoraat.
Catherine heeft een internationale onderzoeksreputatie in palliatieve zorg. Haar onderzoeksprogramma richt zich voornamelijk op de organisatie en dienstverlening aan het levenseinde, inclusief het testen van nieuwe interventies en zorgmodellen. Ze heeft een brede methodologische expertise, met onder andere klinische trials, haalbaarheidsstudies, kwalitatief onderzoek en mixed methods.
Catherine heeft ook uitgebreide expertise in het begeleiden van PhD-studenten, voornamelijk op de Lancaster University innovatieve blended learning PhD in palliatieve zorg.
In 2015 stapte in het bestuur van de European Association of Palliative Care en ze is al jaar en dag hoofdredacteur voor het tijdschrift Palliative Medicine.
Dr. R.R. de Jonge, ervaringsdeler en assistant professor community engaged learning
“Niets over ons, zonder ons”, een moeder vertelt.
Geef een stem aan de patiënt: tips voor patiëntparticipatie in onderzoek en onderwijs.
Roos de Jonge, opgeleid als medisch bioloog en gepromoveerd in de neurogenetica. Een overstap naar het Beatrix spierfonds gaf haar de mogelijkheid wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar het algehele publiek. Toen haar dochter Maggie geboren werd met een aangeboren hartafwijking, was werken in loondienst uitgesloten en vond zij werk bij Duchenne Parent Project, Kind en Ziekenhuis en Stichting BIO. Vele jaren van zorg en patiëntenparticipatie projecten volgden. SInds het overlijden van Maggie vertelt Roos haar verhaal aan onder meer geneeskunde studenten. Inmiddels is zij ‘assistant professor community engaged learning’ met speciale aandacht voor interdisciplinair ‘challenge based learning’ in het UMC Utrecht