Bedankt, jullie waren fantastisch!

 

THEMA: NIETS OVER ONS, ZONDER ONS

Nederlands-Vlaamse Wetenschapsdagen
palliatieve zorg 2023

Keynote speakers

Hille Voss
Catherine Walshe
Roos de Jonge

Thema 2023: Niets over ons, zonder ons.

Welkomstwoord door voorzitter van Palliatieve Zorg Vlaanderen Peter Pype

De Nederlands-Vlaamse Wetenschapsdagen Palliatieve Zorg 2023 worden georganiseerd door PALLIACTIEF (de multidisciplinaire beroepsvereniging voor professionals werkzaam in de palliatieve zorg in Nederland) en PALLIATIEVE ZORG VLAANDEREN (de representatieve vereniging voor alle belanghebbenden in de palliatieve zorg in Vlaanderen).

 

Onderzoekers en zorgprofessionals in de palliatieve zorg uit beide landen worden uitgenodigd deel te nemen aan deze wetenschapsdagen. Zij worden uitgenodigd hun abstracts in te dienen die ze, bij aanvaarding door het wetenschappelijk comité, kunnen presenteren tijdens de verschillende abstract sessies op deze Wetenschapsdagen Palliatieve Zorg 2023.

 

Het thema van de 2023 editie luidt “Niets over ons, zonder ons”. Het opzet van deze wetenschapsdagen palliatieve zorg is onder meer om te tonen hoe onderzoek kadert in de cyclus van kennisontwikkeling en kennistoepassing, op een manier die relevant is voor de patiënt.

Ten eerste willen we aandacht besteden aan patiëntparticipatie in onderzoek. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan het geven van input bij het opstellen van prioriteiten in de agenda van de onderzoekswereld, aan deelname aan klankbordgroepen tijdens onderzoeksprojecten of zoals bij actie-onderzoek, het mee aan de onderzoekstafel zitten. Ten tweede willen we een focus leggen op de implementatie van onderzoeksresultaten in de praktijk. Wetenschappelijk onderzoek krijgt waarde als het effectief een impact heeft op de kwaliteit van zorg. Hierbij denken we aan de vertaling en disseminatie van onderzoeksresultaten in de zorg of aan implementatieprojecten, ook hier liefst met een grote patiëntbetrokkenheid.

 

De focus op patiënt-participatie en implementatie van onderzoek is belangrijk voor onderzoek in alle vier de velden van palliatieve zorg (lichamelijk, psychisch, sociaal, existentieel), maar ook bij projecten in het onderwijs of over de organisatie van zorg.

 

Zoals tijdens eerder edities krijgen presentaties over ander actueel onderzoek in de palliatieve zorg uit Nederland en Vlaanderen een plaats tijdens deze Wetenschapsdagen Palliatieve Zorg 2023.

 

Tijdens deze wetenschapsdagen bieden we u expert keynote sprekers aan, verschillende simultane abstract sessies en workshops, en uiteraard de kans om collega’s en vakgenoten te ontmoeten tijdens de vele netwerkmomenten.

 

We kijken ernaar uit om met jullie allen opnieuw te ontmoeten op deze tweedaagse!

 

Voorzitter Peter Pype

Peter Pype, Voorzitter Palliatieve Zorg Vlaanderen

Blijf op de hoogte!
Schrijf je in op de nieuwsbrief van Palliatieve Zorg Vlaanderen en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes

    Algemeen
    Palliatieve Zorg Vlaanderen vzw
    Luchthavenlaan 10, 1800 Vilvoorde
    RPR Brussel Nederlandstalig
    0442 99 0288 – Privacyverklaring