Dag van de Palliatieve Zorg duurt dit jaar langer dan 1 dag

Op zaterdag 8 oktober vindt de Dag van de Palliatieve Zorg plaats. De sector slaat opnieuw de handen in elkaar om palliatieve zorg in de verf te zetten. “Doodgewoon. Praten over leven en dood” blijft ook dit jaar de kapstok met als thema geïntegreerde zorg.

Geïntegreerde zorg

Dit jaar leggen we extra de focus op geïntegreerde zorg en op de nauwe samenwerking die nodig is voor een kwalitatief eindelevenszorg. Dag van de Palliatieve Zorg vormt dan ook het startschot voor een langer engagement om samen verder te bouwen aan geïntegreerde zorg… We rekenen ook op jullie ideeën, input en initiatieven om deze campagne mee vorm te geven. 

Video afspelen
Minister Crevits geeft het startschot!

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits geeft het startschot van dit traject. Zij zal de dag inleiden en daarna het woord overlaten aan de sector in de vorm van getuigenissen, inspirerende voorbeelden, webinars en artikels.

 

In maart zal minister Crevits de campagne afsluiten tijdens een rondetafelgesprek waarop ook mensen uit het werkveld uitgenodigd worden om met de minister in gesprek te gaan en hun ideeën rond geïntegreerde zorg te pitchen.

Geïntegreerde zorg in het Woonzorgcentrum

Ken Wagner (Algemeen directeur WZC Sint-Vincentius Avelgem) brengt een getuigenis omtrent een interessante case over geïntegreerde zorg binnen het kader van hun “Hospice Aulighem”. Het is een uniek initiatief in de palliatieve zorg, geïntegreerd in het woonzorgcentrum.

Lees meer

Prof. Dr. Peter Pype over geïntegreerde zorg

Heden spreekt iedereen over geïntegreerde zorg – en wij dus ook. Want doorheen al die definities en omschrijvingen, valt ons toch een rode draad op: de zorg die wordt geleverd èn door de patiënt wordt ervaren, moet aanvoelen alsof hij uit een perfect geoliede machine komt.

Lees meer

Een initiatief van

Met de steun van

Algemeen
Palliatieve Zorg Vlaanderen vzw Luchthavenlaan 10, 1800 Vilvoorde RPR Brussel Nederlandstalig 0442 99 0288 – Privacyverklaring
Met de steun van
Stichting tegen kanker
PXL Healthcare
PXL Social work
Contact
www.palliatievezorgvlaanderen.be
info@palliatievezorgvlaanderen.be
T. 02 255 30 40
© Copyright Palliatieve Zorg Vlaanderen · Webdesign Dotplus