Hier kun je de livestream het debat met experts palliatieve zorg herbekijken:

Campagne 2021: Doodgewoon. Praten over leven en dood

Zaterdag 9 oktober is Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. De sector slaat daarom de handen ineen, en samen lanceren we de campagne Doodgewoon. Praten over leven en dood.

Dit jaar staat de Dag van de Palliatieve Zorg in het teken van de campagne: ‘Doodgewoon. Praten over leven en dood.’ Voor veel mensen is het nog steeds moeilijk om over het levenseinde te praten. Het is nochtans heel belangrijk om hierover in gesprek te gaan, ook als je nog gezond bent. Door erover te praten kun je aangeven welke zorg je zou willen aan het levenseinde en welke niet. Je kunt je vragen stellen en je wensen, verlangens, zorgen en angsten delen. De dood hoort bij het leven, en dat willen we bespreekbaar maken. Bespreekbaarheid is immers de eerste stap naar de juiste zorg en ondersteuning.

 

Daarom lanceren we in de aanloop naar 9 oktober een communicatiecampagne en vinden over het hele land evenementen plaats, met onder meer minister Frank Vandenbroucke en minister Wouter Beke. 

Hoe doe je dat, praten over leven en dood?

Is je buurman ernstig ziek, maar vind je het moeilijk om er met hem over te praten? Worden je (groot)ouders een dagje ouder, en wil je graag een gesprek hebben over de toekomst? Heeft je collega recent iemand verloren, en weet je niet wat je moet zeggen? Zit je met vragen over je eigen situatie, maar durf je het gesprek met je (huis)arts niet aan te gaan?

 

Praten over het levenseinde is niet eenvoudig. Gelukkig bestaan er hulpmiddelen die je op weg helpen.

Praten… en nu?

Praten over leven en dood is één ding. Maar wat als je meer informatie wenst of vragen hebt over thema’s zoals palliatieve zorg en het levenseinde? Gelukkig kan je bij heel wat organisaties terecht voor informatie over palliatieve zorg.

 

Heb je een vraag over palliatieve zorg of het levenseinde? Stel je vraag aan onze experten! 

Een initiatief van

Met de steun van

Algemeen
Palliatieve Zorg Vlaanderen vzw Luchthavenlaan 10, 1800 Vilvoorde RPR Brussel Nederlandstalig 0442 99 0288 – Privacyverklaring
Met de steun van
Stichting tegen kanker
PXL Healthcare
PXL Social work
Contact
www.palliatievezorgvlaanderen.be
info@palliatievezorgvlaanderen.be
T. 02 255 30 40
© Copyright Palliatieve Zorg Vlaanderen · Webdesign Dotplus