Webinar met Liesbet Casier van ALS Liga België

ALS Liga België werkte een e-learning uit voor vroegtijdige zorgplanning. Deze is gericht op zorgverleners en op de patiënt en diens omgeving. "Op deze manier hopen we de levenskwaliteit voor veel patiënten nog verder te verbeteren, tot het aller laatste.”

Interview met Liesbet Casier van ALS Liga België

In dit interview vertelt Liesbet Casier van ALS Liga België over de e-learning die ze ontwikkelden. Daar staat geïntegreerde zorg en vroegtijdige zorgplanning van palliatieve zorg bij ALS patiënten centraal. 

Via de Koning Boudewijnstichting en fonds Marianne en Jean Mechelynck, haalden ze werkingsmiddelen binnen en op 21 juni 2022, wereld ALS-dag, leverden ze het project op. Een gratis e-learning die je op eigen tempo kan afleggen als arts, paramedicus en als patiënt of naaste. “Het verschil is dat artsen en paramedici na elk segment vragen moeten beantwoorden en pas dan een certificaat kunnen ontvangen. Voor de patiënten en hun omgeving is het puur informatief. Zij moeten geen vragen beanwoorden”, licht Casier toe. 

Over de e-learning

De e-learning bestaat uit elf segmenten. Elf presentaties in het Nederlands of Frans en telkens in de andere taal ondertiteld. “Om die presentaties te verwezenlijken spraken we de zeven neuromusculaire centra van België aan en zij verleenden stuk voor stuk hun medewerking. Een droom voor ons. Wijzelf hebben dan weer expertise als ervaringsdeskundigen en samen konden we dus die elf presentaties uitwerken”, vertelt Liesbet Casier.

“Als deelnemer maak je bij de start een gratis profiel aan. Vervolgens doorloop je de presentaties op eigen tempo. Of je nu arts, paramedici of patiënt/naaste bent. Hier moet het profiel van de professionele wel telkens vragen beantwoorden per segment. Bij het profiel van patiënt of naaste hoeft dat niet. Daarna is er nog een opgesplitst segment per profiel. Zo krijg je gerichte info waar je echt wat aan hebt. Op deze anier hopen we de levenskwaliteit voor veel patiënten nog verder te verbeteren. Tot het allerlaatste moment.” 

Na de oplevering kwam er nog een goedkeuring tot accreditatie voor kinesisten en ALS Liga wil nog verder werken en andere profielen toevoegen in de toekomst. Tijdens de eerste zes maanden werd de e-learning al honderd keer met succes gevolgd. 

 

Bekijk en/of beluister het interview hieronder.

 

Meer weten over ALS Liga België

Klik dan door naar de website als.be

Benieuwd naar de GRATIS e-learning? Klik dan hier door en maak gratis je account aan.

Video afspelen
Algemeen
Palliatieve Zorg Vlaanderen vzw
Luchthavenlaan 10, 1800 Vilvoorde
RPR Brussel Nederlandstalig 0442 99 0288
Privacyverklaring
Contact
www.palliatievezorgvlaanderen.be
info@palliatievezorgvlaanderen.be
T. 02 255 30 40
© Copyright Palliatieve Zorg Vlaanderen · Webdesign Dotplus