Wat doe je als familie of naasten andere keuzes maken dan het vroegtijdig zorgplan aangeeft?

Prikje Ethiek: Alles in orde?

Op donderdag 30 januari kan je de tweede editie van Prikje Ethiek volgen, een initiatief van onze stuurgroep Ethiek. Deze keer gaat het over een herkenbaar dilemma voor zorgverleners: wat doe je als familie of naasten andere keuzes maken dan het vroegtijdig zorgplan aangeeft?

Inhoud van de opleiding

Katrien Ruytjens modereert een boeiend gesprek tussen zorgprofessional Aurélie Van Lancker en ethicus Steven Van Wortswinkel. Via enkele casussen illustreren zij het spanningsveld wanneer familie of naasten aansturen op andere beslissingen dan het vroegtijdig zorgplan. Dat brengt vaak lastige kwesties met zich mee voor patiënt, betrokken naasten en zorgverleners.

Praktische informatie

De online opleidingen ‘Prikje Ethiek’ zijn een initiatief van de stuurgroep Ethiek van Palliatieve Zorg Vlaanderen. Accreditatie voor artsen werd aangevraagd. Na afloop wordt een aanwezigheidsattest naar alle ingeschrevenen gestuurd.

Kan je er donderdag niet live bij zijn? Geen probleem! Als je je inschrijft, ontvang je de opname. Let op: alleen ingeschreven deelnemers kunnen de opname bekijken.

Meer opleidingen

Palliatieve zorg vlaanderen vzw logo

Workshop: Samen zorgen, slim plannen!

Zorgen voor een palliatieve patiënt doe je niet alleen. Vaak komt er naast de mantelzorger een heel team van professionals bij kijken: verpleegkundigen, kinesisten, psychologen, artsen, diëtisten, levensbeschouwelijke medewerkers, … Hoe communiceer je het best met die andere professionals? Hoe stem je je zorg onderling af? En hoe blijf je binnen je eigen discipline in je kracht?

Met het werkboek Samen zorgen, slim plannen en de digitale toolbox leren zorgprofessionals hoe ze kunnen samenwerken in de vroegtijdige zorgplanning van een gezamenlijke patiënt.

Palliatieve Zorg Vlaanderen biedt een workshop aan waarin je kennismaakt met het werkvormenboek en de toolbox.

Lees meer »