Opleiding in de kijker: patiënten met een psychiatrische aandoening in de palliatieve zorg.

Opleiding in de kijker

Opleiding patiënten met een psychiatrische aandoening in palliatieve zorg

 

In deze modulaire opleiding kaderen we op dag één gangbare psychiatrische ziektebeelden. We staan daarbij ook stil bij de behandelingsmogelijkheden en geven concrete handvatten om met deze patiënten om te gaan. Op dag twee gaan we in op de concrete palliatieve zorg voor deze patiënten, met praktische vaardigheden en tips.

Data

Dinsdag 8 & 22 maart, 9u00-16u30

Locatie

Vilvoorde of online

Indien mogelijk gaat de opleiding live door met CST ticket, mondmasker en nodige afstandsmaatregelen. Indien verstrenging van de regels, gaat de opleiding digitaal door.

Waarom deze opleiding?

Het is vaak een uitdaging voor zorgverleners in palliatieve zorg om patiënten met een psychiatrische aandoening te verzorgen en te ondersteunen. Naast het feit dat patiënten met een psychische kwetsbaarheid hun pijn en klachten soms op andere manieren uiten dan andere patiënten, kunnen in de zorg voor deze mensen ook specifieke ethische problemen opduiken. Tijdens deze modulaire opleiding kaderen we op dag één de meest voorkomende psychiatrische ziektebeelden. We staan daarbij ook stil bij de behandelingsmogelijkheden en geven concrete handvatten om met deze patiënten om te gaan. Op dag twee gaan we in op de concrete palliatieve zorg voor deze patiënten, met praktische vaardigheden en tips. Behalve kennisoverdracht door experten biedt deze interactieve opleiding ook praktijkvoorbeelden, casusbesprekingen en ruimte voor eigen vraagstelling. 

Prijs

 

 €100 / lesdag

 

Lesdag 1 en lesdag 2 kunnen apart gevolgd worden, maar wij raden aan in te schrijven voor beide lesdagen.

Meer nieuws

Driedaagse vorming – spiritualiteit en onmacht

Driedaagse vorming – Spiritualiteit en onmacht Over de vorming Patiënten, families en collega’s doen non-stop een appèl op ons. Elke dag opnieuw geven we het beste van onszelf, maar hoe graag we ook werken in palliatieve zorg, soms verliezen we in die zorg een stukje

Lees meer »

Opleiding: Intervisie voor artsen

Misschien vraagt u zich wel eens af: palliatieve zorg is soms heel lastig als arts, en ik wil eens spreken met collega’s om te zien hoe zij met die knelpunten omgaan? Of stelt u zich de vraag: ben ik nu de enige die het antwoord voor deze moeilijkheid niet kan vinden in mijn vakboeken? Er zijn vele mogelijkheden om u als arts verder te ontwikkelen in het domein van de palliatieve zorg.

Lees meer »