In maart 2021 ging het lerend netwerk Edupal Vlaanderen van start, dat als doel heeft palliatieve zorg sterker te verankeren in de opleidingen verpleegkunde in Vlaanderen.

Lerend netwerk Edupal Vlaanderen: naar een betere opleiding palliatieve zorg

In maart 2021 ging het lerend netwerk Edupal Vlaanderen van start, dat als doel heeft palliatieve zorg sterker te verankeren in de opleidingen verpleegkunde in Vlaanderen. Als Palliatieve Zorg Vlaanderen nemen we met veel interesse en enthousiasme deel aan dit lerend netwerk. We hopen zo te kunnen bijdragen aan het verankeren van palliatieve zorg in ons onderwijs.

 

In de komende maanden plannen onderzoekers van Howest hogeschool…

Zo willen de onderzoekers samen met de docenten en beleidsmakers knelpunten identificeren, oplossingen bedenken, leermethodieken en ervaringen uitwisselen, nieuwe innovatieve tools testen … Doel is om stap voor stap naar een breed gedragen Vlaams verpleegkundig curriculum te evolueren waarin palliatieve zorg een volwaardige plaats krijgt naast andere zorgthema’s.

 

Wij houden jullie op deze pagina op de hoogte van de vooruitgang van dit initiatief.

Contact: Danny Vereecke (danny.vereecke@howest.be) of Veerle Coupez (veerle.coupez@howest.be).   

Edupal Vlaanderen werd opgericht binnen het Europese Erasmus+ NursEduPal@euro project.

 

Meer nieuws

Driedaagse vorming – spiritualiteit en onmacht

Driedaagse vorming – Spiritualiteit en onmacht Over de vorming Patiënten, families en collega’s doen non-stop een appèl op ons. Elke dag opnieuw geven we het beste van onszelf, maar hoe graag we ook werken in palliatieve zorg, soms verliezen we in die zorg een stukje

Lees meer »

Opleiding: Intervisie voor artsen

Misschien vraagt u zich wel eens af: palliatieve zorg is soms heel lastig als arts, en ik wil eens spreken met collega’s om te zien hoe zij met die knelpunten omgaan? Of stelt u zich de vraag: ben ik nu de enige die het antwoord voor deze moeilijkheid niet kan vinden in mijn vakboeken? Er zijn vele mogelijkheden om u als arts verder te ontwikkelen in het domein van de palliatieve zorg.

Lees meer »