In maart 2021 ging het lerend netwerk Edupal Vlaanderen van start, dat als doel heeft palliatieve zorg sterker te verankeren in de opleidingen verpleegkunde in Vlaanderen.

Lerend netwerk Edupal Vlaanderen: naar een betere opleiding palliatieve zorg

In maart 2021 ging het lerend netwerk Edupal Vlaanderen van start, dat als doel heeft palliatieve zorg sterker te verankeren in de opleidingen verpleegkunde in Vlaanderen. Als Palliatieve Zorg Vlaanderen nemen we met veel interesse en enthousiasme deel aan dit lerend netwerk. We hopen zo te kunnen bijdragen aan het verankeren van palliatieve zorg in ons onderwijs.

 

In de komende maanden plannen onderzoekers van Howest hogeschool…

Zo willen de onderzoekers samen met de docenten en beleidsmakers knelpunten identificeren, oplossingen bedenken, leermethodieken en ervaringen uitwisselen, nieuwe innovatieve tools testen … Doel is om stap voor stap naar een breed gedragen Vlaams verpleegkundig curriculum te evolueren waarin palliatieve zorg een volwaardige plaats krijgt naast andere zorgthema’s.

 

Wij houden jullie op deze pagina op de hoogte van de vooruitgang van dit initiatief.

Contact: Danny Vereecke (danny.vereecke@howest.be) of Veerle Coupez (veerle.coupez@howest.be).   

Edupal Vlaanderen werd opgericht binnen het Europese Erasmus+ NursEduPal@euro project.

 

Meer nieuws

Vacature: Polyvalante beleidsondersteunende stafmedewerker

Hou je van een gevarieerde job met zowel inhoudelijke als operationele verantwoordelijkheden? Wil je projecten mee tot een goed einde brengen? Kan je gestructureerd te werk gaan en heb je een brede interesse om zowel inventief te denken als praktisch aan de slag te gaan? Dan hebben wij de ideale job binnen een toonaangevende koepelorganisatie, in de zorgsector voor jou.

Lees meer »