Gezocht voor interview: mensen die dagelijks zorgen/zorgden voor een familielid of dierbare met kanker Wil u getuigen over uw huidige of vroegere ervaring als mantelzorger van een palliatief familielid of dierbare met kanker, lees dan verder.

Gezocht: getuigenissen

Gezocht voor interview: mensen die dagelijks zorgen/zorgden voor een familielid of dierbare met kanker

 

Zorgt u voor een familielid of dierbare met kanker? Doet u dat dagelijks, vrijwillig, onbetaald en eventueel naast uw werk? Bent u permanent beschikbaar voor hem of haar? Dan bent u een mantelzorger en dan richt deze oproep zich ook tot u.

 

Palliatieve Zorg Vlaanderen (PZV) en Palliatieve Hulpverlening Antwerpen (PHA) zijn met steun van Stichting tegen Kanker een tweejarig project gestart om een informatie- en communicatieleidraad voor mantelzorgers van palliatieve patiënten met kanker te ontwikkelen. Doel is om deze groep van mantelzorgers beter te ondersteunen en te versterken door alle relevante informatie en hulpmiddelen bijeen te brengen en gecentraliseerd aan te bieden. Concreet moet het project uitmonden in een website en folder waarop alle informatie en hulpmiddelen laagdrempelig en gebruiksvriendelijk toegankelijk zijn.

 

In het kader van dit project zijn PZV en PHA op zoek naar mensen die willen getuigen over hun huidige of vroegere ervaring als mantelzorger van een palliatief familielid of dierbare met kanker. In een interview van een uur à anderhalf uur worden met u vragen overlopen als: wat waren voor u de kantelmomenten in het ziektetraject van uw dierbare, welke noden en vragen had u zelf als mantelzorger, waar of bij wie vond u al dan niet informatie, wat miste u, wat deed dat met u enz.

 

Ondertussen hebben we al een aantal interviews afgenomen. Met deze nieuwe oproep willen we de diversiteit verhogen en ook mantelzorgers interviewen die bv. zorg(d)en voor iemand met een beperking, mantelzorgers die als kind of adolescent voor een familielid zorgen, mantelzorgers die niet over een laptop of smartphone beschikken, in kansarmoede leven of een andere culturele of religieuze achtergrond hebben.

 

Voelt u zich aangesproken of kent u iemand die wil meewerken? Wil u meewerken maar heeft u een aantal vragen? Aarzel niet en neem contact op met Isabel Heylen (0496 62 90 50, isabel.heylen@uantwerpen.be) of Anne-Marie De Lust (02 255 30 43, a.de.lust@palliatievezorgvlaanderen.be). Voor het interview komen we naar u thuis of naar een door u gekozen plaats bij u in de buurt.

Meer nieuws

Vacature: Senior Stafmedewerker

Beleid maken én laten landen in de praktijk … geeft jou dat energie?
Wil je mee projecten opzetten en met jouw kennis en/of ervaring een steunpilaar zijn voor de collega’s?
Dan hebben we jou nodig.

Lees meer »

Opleiding: Intervisie voor artsen

Misschien vraagt u zich wel eens af: palliatieve zorg is soms heel lastig als arts, en ik wil eens spreken met collega’s om te zien hoe zij met die knelpunten omgaan? Of stelt u zich de vraag: ben ik nu de enige die het antwoord voor deze moeilijkheid niet kan vinden in mijn vakboeken? Er zijn vele mogelijkheden om u als arts verder te ontwikkelen in het domein van de palliatieve zorg.

Lees meer »