Driedaagse vorming - Spiritualiteit en onmacht

Over de vorming

Patiënten, families en collega’s doen non-stop een appèl op ons. Elke dag opnieuw geven we het beste van onszelf, maar hoe graag we ook werken in palliatieve zorg, soms verliezen we in die zorg een stukje van onszelf.

 

Hoe houden we het vol? Kunnen we een plaats geven aan alles wat onduidelijk en onvolmaakt is in ons leven en ons daarmee ook verzoenen? Een vraag die in de corona-periode zo mogelijk nog harder is gaan klinken.
We staan in deze zoektocht echter niet alleen. Reeds vele eeuwen zoekt de mens naar een manier om met onmacht en de vele vraagtekens in het bestaan om te gaan. Het is de oorsprong van elke levensbeschouwing en spiritualiteit. 

 

In deze opleiding staan we stil bij onze natuurlijke vluchtwegen tegenover onmacht. We leren ze (h)erkennen bij onszelf en onze collega’s. Daarnaast verkennen we onze eigen krachtbronnen en oefenen we verdiepende grondhoudingen die kunnen helpen om constructief met onmacht om te gaan, doordat we tot een loslatende modus van handelen komen. 

Doelgroep: 

Zorgverleners met ervaring in de begeleiding van palliatieve patiënten

(Gewijzigde) data: 
7 februari, 28 maart en 17 oktober 2023 van 9.30 tot 16.30 uur.

Lesgever: 

Katrien Cornette, doctor in de praktische theologie, verbonden aan de dienst Zinzorg en pastoraat in het U.P.C. Sint-Kamillus te Bierbeek en freelance vormingswerker inzake ethiek, spiritualiteit en goede (zelf)zorg. Zie www.gensterzorg.be 

Locatie:
Luchthavenlaan 10, 1800 Vilvoorde

Hoe geraak je er?
– parking aan achterzijde gebouw  (gratis)

– met de trein (station Vilvoorde) en 10′ wandelen

Prijs: 
Leden 325 euro / niet-leden 350 euro. Lunch is voorzien

Inschrijven kan via de link (vanaf 1 december 2022)