Op 7 oktober organiseren we het 17e Vlaams Congres Palliatieve Zorg, hét jaarlijkse event voor onze sector. Thema dit jaar is ‘Onder druk communiceren in palliatieve zorg.’

7 oktober: Vlaams Congres Palliatieve zorg

Inleiding: Onder druk communiceren in palliatieve zorg

 

In maart 2020 sloeg de coronabom in en werd ‘ons normaal’ op zijn kop gezet. Plots moesten we rekening houden met levensnoodzakelijke richtlijnen en een (a)sociale afstand van 1,5 meter bewaren. De hulpverlening stond in vuur en vlam. Nadat we aanvankelijk moesten zoeken naar mondmaskers en beschermingsmateriaal, zijn we nu in een derde golf die nu heel stilletjes aan het zakken is en is de vaccinatiegraad aan het stijgen.

Corona heeft onnoemelijk veel van zorgverleners gevergd in moeilijke omstandigheden, waarbij jullie én de communicatie ongetwijfeld onder hoge druk hebben gestaan.

Aanvankelijk hebben we het Vlaams Congres verschoven in de hoop om toch terug live te kunnen samenkomen. Maar omdat ook dat onzeker bleef, kozen we uiteindelijk voor een online Vlaams Congres Palliatieve Zorg.

Het overkoepelende thema van de dag is ‘onder druk communiceren in palliatieve zorg’, nog steeds brandend actueel en zeer relevant. In vier lezingen zullen verschillende niveaus van communicatie aan bod komen:

Elk niveau kent zijn eigen moeilijkheden en valkuilen en zal besproken worden door een hulpverlener met de desbetreffende expertise. Tussendoor laten we enkele getuigenissen horen van hulpverleners en hoe zij de coronacrisis hebben ervaren.

 

Het geheel zal aan elkaar gesproken worden door niemand minder dan Ivan Pecnik. Deze acteur en stemartiest, die nu ook vrijwilliger in de palliatieve zorg is, heeft door eigen persoonlijke ervaringen een bijzondere affiniteit met het thema palliatieve zorg.  Hij zal jullie  vanop verschillende locaties laten  kennis maken met onze mooie provincie Limburg.

 

Wij zijn erg fier op dit mooie aanbod en hopen jullie online te mogen verwelkomen op 7 oktober. Tot dan!

 

Praktisch 

 

Inschrijven tot 27/9
Locatie: online
Prijs: €45 bij inschrijving voor 31/7, €60 na 1/8. Inschrijven tot 27 september.

 

Alle info in de flyer

     

 

Sprekers

 

Annick Seys – Interview: Communiceren onder hoge druk. Hoe behoud ik de connectie?

Prof. dr. Peter Pype – Tussen hamer en aambeeld ontstaan kunstwerken

Alexander Verstaen – Communicatie tussen hulpverleners en patiënt: WAT ALS… hoofdzaak bijzaak dreigt te worden?

Hadi Waelkens, Liesbet Muermans, Katia Rossiensky, dr. Gert Huysmans – Tafelgesprek: Afstand en nabijheid bij families – Hoe aanvoelen in tijden van druk(te)

 

Vragen of meer info?

 

Neem contact op via info@palliatievezorgvlaanderen.be of tel 02 255 30 40

Een organisatie van:

Met de steun van:

Meer nieuws

Vacature: communicatie verantwoordelijke

Ben jij het communicatietalent dat we zoeken? Bij Palliatieve Zorg Vlaanderen zoeken we een gedreven professional die een vlotte pen hanteert, goed kan inplannen, minstens een basiskennis heeft van WordPress en alle interne en externe communicaties kan verzorgen.

Lees meer »