Het 17de Vlaams Congres ‘Onder druk communiceren in palliatieve zorg’ was een zeer geslaagd en gesmaakt experiment!

7 oktober Vlaams Congres Palliatieve zorg: dank en tot volgend jaar!

Vorige week donderdag 7 oktober 2021 vond het 17de Vlaams Congres ‘Onder druk communiceren in palliatieve zorg’ plaats. De voormiddag werd onthaald als zeer geslaagd en gesmaakt, mede dankzij onze partner Netwerk Palliatieve Zorg Limburg die hier hun schouders onder gezet hebben! Dank en dikke proficiat!

 

Tijdens de vier lezingen kwamen de verschillende niveaus van communicatie duidelijk en gestaafd met veel praktijkvoorbeelden  aan bod:

 

 

  • de communicatie van de hulpverlener met zichzelf, én met zijn team
  • de communicatie tussen hulpverleners onderling
  • de communicatie tussen hulpverlener en de patiënt
  • de communicatie tussen de hulpverlener en de familie van een patiënt

 

Dit alles werd mooi aan elkaar gesproken door niemand minder dan Ivan Pecnik.

 

Wij danken hierbij dan ook van ganser harte onze sprekers en onze presentator Ivan voor hun inzet en medewerking aan dit mooie geheel!

 

Zeker danken wij ook graag al onze deelnemers voor de aanwezigheid en uw inbreng via de chat!

 

Uiteraard ook een dankwoord aan onze sponsors die het evenement mede mogelijk hebben gemaakt, in het bijzonder aan onze hoofdsponsors Coloplast en Stichting Tegen Kanker.

Tot volgend jaar! Wij kijken er al enorm naar uit jullie dan weer live te mogen ontvangen.

Meer nieuws

Driedaagse vorming – spiritualiteit en onmacht

Driedaagse vorming – Spiritualiteit en onmacht Over de vorming Patiënten, families en collega’s doen non-stop een appèl op ons. Elke dag opnieuw geven we het beste van onszelf, maar hoe graag we ook werken in palliatieve zorg, soms verliezen we in die zorg een stukje

Lees meer »

Opleiding: Intervisie voor artsen

Misschien vraagt u zich wel eens af: palliatieve zorg is soms heel lastig als arts, en ik wil eens spreken met collega’s om te zien hoe zij met die knelpunten omgaan? Of stelt u zich de vraag: ben ik nu de enige die het antwoord voor deze moeilijkheid niet kan vinden in mijn vakboeken? Er zijn vele mogelijkheden om u als arts verder te ontwikkelen in het domein van de palliatieve zorg.

Lees meer »